Cursus "Kaarten maken begin bij de basis"...


Ben je iemand die graag een kaartje verstuurd, naar een jarige of naar iemand die ziek is. Iemand zomaar een kaartje sturen om diegenen even een hart onder de riem te steken. Door een kaartje te sturen, geef je de ontvanger een persoonlijke boodschap die vaak recht uit je hart komt. Door een kaartje zelf te maken, leg je er ook een stukje gevoel van jezelf in, die je aan de ander wil overbrengen. 

 

Zelf kaarten maken is ook een kunst, die je kunt leren. Een stukje creativiteit van je zelf die naar boven komt terwijl je bezig bent. Er ontstaat iets onder je handen, waar je zelf geen invloed op hebt en waarvan je vaak dacht dat je het niet in je hebt iets te creëren. 

 

Er zijn oneindig veel mooie materialen en handige hulpmiddelen om prachtige kaarten te maken. Houd je van felle kleuren, pasteltinten, vintage stijl of gewoon zwart/wit. Je stemming van het moment kan heel bepalend zijn voor de kleurkeuze die je kiest voor het maken van een kaart. Of je kiest de kleur afgestemd op de persoon waar je de kaart voor maakt. 

 

In deze cursus leer je een kaart te maken vanaf de basis. je krijgt een stukje materialen kennis en je leert de taal van kleurgebruik en hoe je kleuren heel mooi kunt combineren. Je leert, door verschillende technieken toe te passen, prachtige kunstwerken van je kaarten te maken. 

 

De cursus bestaat uit 10 lessen waarin we de volgende onderdelen behandelen:

  1. meten is weten 

  2. materialenkennis 

  3. kleurgebruik

  4. technieken

  6. werken met papier

  7. werken in laagjes

  8. werken met inkt

  9. achtergronden maken

10. van basis tot kaart

 

Aan het begin van de cursus kun je een eigen Knutsel-pakket samenstellen om thuis mee verder te kunnen knutselen. Als deelnemer van de cursus ontvang je 15% korting op je Knutsel-pakket.

 

De kosten voor deze cursus zijn inclusief koffie/thee met wat lekkers.

- 5x stempelkaart €55,- / 10x stempelkaart €95,-Agenda 2019

 

 Oktober:

dinsdag: 22

19.00 - 21.30 uur

 Meld je hier aan...