Knutselen voor kinderen...


Knutselen met kinderen...


Omdat mijn knutsel-atelier in een klaslokaal in een brede school gevestigd is, noemen ze mij altijd de knutsel-juf! Ik vind het ook het leukste van mijn vak als pedagogisch medewerker in de kinderopvang! KNUTSELEN, en het liefst met kinderen! Kinderen zijn altijd enthousiast, wat voor expressievorm ik ook voor ze bedenk. Voor kinderen hoef je ook geen voorbeeld te maken, ze vinden het zelf veel leuker om zelf iets te creëren met de materialen die ik op tafel leg. Ze maken iets vanuit hun eigen creatief denkvermogen. Zelf expressie is zo belangrijk voor de creatieve ontwikkeling bij kinderen! 

 

Toch valt het voor veel kinderen niet mee om met knutselmateriaal te experimenteren en zelf iets te creëren. We leven nu in een digitaal tijdperk, waar de kwast en de schaar achterhaald is en vervangen wordt door de muis en het touchscreen! De creatieve fantasie van kinderen wordt niet meer geprikkeld, omdat alles door een klik met de vinger, vanzelf wordt gedaan. 

 

Ik bied kinderen de mogelijkheid om de creatieve kunstenaar in zichzelf te ontdekken en een leuke creatieve hobby voor zichzelf te ontwikkelen waar ze zichzelf in kwijt kunnen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich al aanmelden bij De  Knutsel-klup

 

Ook voor de tienerleeftijd is knutselen een hele leuke bezigheid! Er zijn voor tieners op dit moment zoveel leuke trends op het gebied van knutselen, waar ze mee kennis kunnen maken en naar hartenlust mee kunnen experimenteren! Tieners die van knutselen houden en wel eens iets nieuws willen uitproberen kunnen zich vanaf 12 jaar  bij Tiener-tijd aanmelden!